⁄proza⁄poezija

  • svi naslovi
  • naslovi na hrvatskom jeziku
  • naslovi na engleskom jeziku
Hrvatske narodne bajke

Hrvatske narodne bajke koje je prema etnografskim izvorima ispričala Sanja Lovrenčić objavljene u novom ruhu, s ilustracijama Branke Hollingsworth Nare.

17,00 
Točka Nemo ⁄ Mladen Kopjar

ton ove zbirke proizlazi iz duboke emocionalnosti kojom je cijela prožeta; autor se obraća  svojim najbližima, meandrirajući kroz područja nježnosti i boli.

14,00 
Srce zemlje ⁄ Gloria Lujanović

Ovom intimnom esejističko-poetskom posvetom žrtvama i preživjelima, Gloria Lujanović dala je glas onima koji su zaboravljeni i prešućeni od svih.

25,00 
Svi moji osim mene ⁄ Luka Mavretić

Motivičko bogatstvo i svojevrsna dnevnička neposrednost autorskog rukopisa čine ovu zbirku zanimljivom i svježom, a pažljivijim čitanjem razotkriva se koliko je promišljen autorov izbor riječi.

13,00 
Dormitorij ⁄ Lidija Dujić

Izdvajajući i očuđujući neke izabrane trenutke, pretvarajući bljeskove stvarnosti u promišljenu jezičnu strukturu, autorica stvara originalne i meditativne pjesničke kolaže, uz jasnu svijest o poeziji kao ne-običnom govoru.

14,00 
Sram ⁄ Annie Ernaux

Događaj koji se 1952. zbio u roditeljskoj kući bio je toliko traumatičan da je trebalo pola stoljeća i iskustvo afirmirane spisateljice da se uhvati u koštac s činom prekretnice života.

13,00 
Komad malog ⁄ Eliza Clark

zapaljiv debitantski roman, mračna komedija ispisana energičnim i ubojitim jezikom, istovremeno šokantna i zabavna, koja neustrašivo istražuje tabue seksualnosti i rodnih uloga u 21. stoljeću.

20,00 
Otac ⁄ Gloria Lujanović

Otac je tu glavni, a po mnogo čemu i jedini lik. Posljedni preostali iz svijeta koji se seli u sjećanja i progovara iz prošlosti, bogate i veoma naseljene likovima.

11,00 
Potop ⁄ Damir Karakaš

Roman dotiče ključne egzistencijalne teme u životu pojedinca kao što su ljubav, zavičaj, obiteljski odnosi, te Domovinski rat iz jedne sasvim drugačije perspektive — sudionika tog rata na prvoj crti.

15,00 
Črna mati zemla ⁄ Kristian Novak

roman o uspješnom mladom piscu, Matiji Dolenčecu, koji stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, onu koju je kompenzirao izmišljanjem svih drugih priča.

18,00 
Ciganin, ali najljepši ⁄ Kristian Novak

strogo žanrovski gledano kao krimić, s enigmom, brutalnim ubojstvima i istragom, lijep pokazatelj da se stvari ne smiju strogo gledati, ni suditi, jer je krimić koliko i Zločin i kazna.

20,00 
Mladenka kostonoga ⁄ Želimir Periš

Poput karata u špilu i glave ovog romana su izmiješane pa će čitateljima trebati i ponešto sreće da pobijede u igri za koju nisu ni znali da je igraju.

22,00 
Zamrznuta glazba

Razgovori s jazz glazbenicima. Davor Hrvoj nam, kao iskusni poznavatelj jazza, omogućava da one koji sudjeluju u ovoj jedinstvenoj umjetnosti trenutka upoznamo na pravi način.

20,00 
€19,90 ⁄ Frédéric Beigbeder

Beigbeder je deset godina radio kao kreativac u velikim pariškim agencijama za oglašavanje, dakle izvanredno, iznutra, poznaje okruženje i profesiju marketinga, a sve to je nemilosrdno raskrinkao u ovom romanu.

19,90 
Djevojačke uspomene ⁄ Annie Ernaux

Annie Ernaux vraća se u ljeto 1958. i svoju prvu noć s muškarcem. Žuđeno seksualno iskustvo pretvoreno u ranu što će gotovo šezdeset godina nakon događaja biti okidačem za pisanje.

13,00 
Pripadati i ne pripadati

pisac eseja i romana, putopisac, urednik, intelektualac, mada je među svim time najvažnije ono što ne stoji u biografiji: da je Lovrenović čuvar jedne kulture na izumiranju.

20,00 
Zlomovina — 99 pamfleta

Nekad je i kompletan tzv. politički život moguće predočiti kao repertoar sukoba i krvljenja oko metode štovanja službenog božanstva.

20,00 
Godine ⁄ Annie Ernaux

Slavljena kao remek-djelo autobiografske proze, ova jedinstvena knjiga donosi priču o više od šezdeset godina Francuske, koja se od kraja rata razvija u suvremeno društvo kasnoga kapitalizma.

18,00 
Radnici i seljaci

Vrlo daleko od spektra konsenzualno legitimiranih javnih tema i problema, priče iz Radnika i seljaka grotesku ovdašnje normalizacije nacionalizma i restauracije kapitalizma tretiraju otrovno, beskompromisno i neusporedivo duhovito.

16,00 
Sir, vrhnje i fašizam

knjiga sadrži izbor tekstova pisanih od 2008. do 2019. za slovenski tjednik Mladina, čija opozicijska nezavisnost traje još od osamdesetih godina prošlog stoljeća, iz doba Jugoslavije.

20,00 
Jazz scena

Od jednog od vodećih engleskih povjesničara, klasično djelo o povijesti jazza.

25,00 
Robi K ⁄1—5 boxset⁄

Bilježnica Robija K., kultna kolumna Viktora Ivančića, koja neprekidno izlazi već 35 godina, ponovno je sabrana na jednom mjestu u 5 knjiga, na više od 2500 stranica.

50,00 
Nepoćudni Merton — Izbor iz dnevnika i poezije

Thomas Merton bio je američki redovnik trapist, pisac, teolog, mistik, pjesnik, društveni aktivist i proučavatelj komparativne religije. Ova je knjiga izbor iz Mertonovog dnevnika i poezije.

15,00 
Proslava ⁄ Damir Karakaš

Damir Karakaš vraća se među sjene i magle, tišinu i zvukove, te nas vodi na napeto putovanje kroz vrijeme, prirodu i običaje, putovanje na kojemu pak kao da sve stoji.

16,00 
Nevidljivi čovjek

Prvi put objavljena 1952. i odmah proglašena remek-djelom, ova je knjiga jedan od onih rijetkih romana koji su promijenili oblik američke književnosti.

20,00 
Duga barbarska noć

Riječ je o poeziji koja uključuje u sebe različita iskustva povijesti i različite povijesti, želeći, ne slučajno i neskriveno, i sama biti povijest: povijest onoga koji je piše i povijest…

15,00 
Rat i sjećanje

U romanu Rat i sjećanje u teškoj se ratnoj svakodnevici snažno prepliću horizontala (sinkronija) svakodnevnog življenja i vertikala (dijakronija) sjećanja.

15,00 

FLASH15

unesi kupon kod i ostvari -15% na kompletnu narudžbu!

*vrijedi samo danas (2.4.2024.)
*kupon se unosi na kraju narudžbe, na ⁄checkout⁄ stranici
*⁄flash sale⁄ promocije su nasumične i u trajanju od samo jednog dana. zaprati nas na instargamu da uhvatiš sve buduće!

... za sve informacije o novim izdanjima i popustima!

⁄DOSTAVA 5€
*besplatna za narudžbe preko 50€

*sve narudžbe dostavljamo GLS kuriskom službom
*zaprimljene narudžbe do 11:00h šaljemo isti dan ⁄nakon vidljive uplate na računu⁄
*navedena cijena i uvjet vrijede samo za domaće narudžbe ⁄Hrvatska⁄
*za narudžbe prema EU zemljama molimo posjetite englesku verziju stranice

OPCIJE PLAĆANJA
*pouzećem ⁄gotovinom ili karticom dostavljaču⁄
*uplatom na račun ⁄skeniranjem koda bankovnom aplikacijom ili prema podatcima poslanim na e-mail⁄

ova stranica koristi kolačiće za prikupljanje informacija i poboljšanje usluge. Nastavkom pregledavanja ove stranice slažete se s korištenjem kolačića.