⁄oceanmore

  • svi naslovi
  • naslovi na hrvatskom jeziku
  • naslovi na engleskom jeziku
Srce zemlje ⁄ Gloria Lujanović

Ovom intimnom esejističko-poetskom posvetom žrtvama i preživjelima, Gloria Lujanović dala je glas onima koji su zaboravljeni i prešućeni od svih.

25,00 
Sram ⁄ Annie Ernaux

Događaj koji se 1952. zbio u roditeljskoj kući bio je toliko traumatičan da je trebalo pola stoljeća i iskustvo afirmirane spisateljice da se uhvati u koštac s činom prekretnice života.

13,00 
Komad malog ⁄ Eliza Clark

zapaljiv debitantski roman, mračna komedija ispisana energičnim i ubojitim jezikom, istovremeno šokantna i zabavna, koja neustrašivo istražuje tabue seksualnosti i rodnih uloga u 21. stoljeću.

20,00 
Otac ⁄ Gloria Lujanović

Otac je tu glavni, a po mnogo čemu i jedini lik. Posljedni preostali iz svijeta koji se seli u sjećanja i progovara iz prošlosti, bogate i veoma naseljene likovima.

11,00 
Potop ⁄ Damir Karakaš

Roman dotiče ključne egzistencijalne teme u životu pojedinca kao što su ljubav, zavičaj, obiteljski odnosi, te Domovinski rat iz jedne sasvim drugačije perspektive — sudionika tog rata na prvoj crti.

15,00 
Črna mati zemla ⁄ Kristian Novak

roman o uspješnom mladom piscu, Matiji Dolenčecu, koji stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, onu koju je kompenzirao izmišljanjem svih drugih priča.

18,00 
Ciganin, ali najljepši ⁄ Kristian Novak

strogo žanrovski gledano kao krimić, s enigmom, brutalnim ubojstvima i istragom, lijep pokazatelj da se stvari ne smiju strogo gledati, ni suditi, jer je krimić koliko i Zločin i kazna.

20,00 
Mladenka kostonoga ⁄ Želimir Periš

Poput karata u špilu i glave ovog romana su izmiješane pa će čitateljima trebati i ponešto sreće da pobijede u igri za koju nisu ni znali da je igraju.

22,00 
€19,90 ⁄ Frédéric Beigbeder

Beigbeder je deset godina radio kao kreativac u velikim pariškim agencijama za oglašavanje, dakle izvanredno, iznutra, poznaje okruženje i profesiju marketinga, a sve to je nemilosrdno raskrinkao u ovom romanu.

19,90 
Djevojačke uspomene ⁄ Annie Ernaux

Annie Ernaux vraća se u ljeto 1958. i svoju prvu noć s muškarcem. Žuđeno seksualno iskustvo pretvoreno u ranu što će gotovo šezdeset godina nakon događaja biti okidačem za pisanje.

13,00 
Godine ⁄ Annie Ernaux

Slavljena kao remek-djelo autobiografske proze, ova jedinstvena knjiga donosi priču o više od šezdeset godina Francuske, koja se od kraja rata razvija u suvremeno društvo kasnoga kapitalizma.

18,00 
Proslava ⁄ Damir Karakaš

Damir Karakaš vraća se među sjene i magle, tišinu i zvukove, te nas vodi na napeto putovanje kroz vrijeme, prirodu i običaje, putovanje na kojemu pak kao da sve stoji.

16,00 

OCEANMORE

Naklada OceanMore osnovana je 2002. godine i najvećim je dijelom posvećena objavljivanju suvremene svjetske književnosti na hrvatskome jeziku, ali i starijih naslova vrhunske književnosti koji dosad nisu bili prevedeni. U našem katalogu četiri su dobitnice Nobelove nagrade za književnost (Herta Müller, Elfriede Jelinek, Alice Munro i Annie Ernaux) te brojni nagrađivani autori domaće i svjetske književnosti (László Krasznahorkai, Karl Ove Knausgård, Lydia Davis, Lucia Berlin, Kristian Novak, Edo Popović, Damir Karakaš, Želimir Periš i dr). Dio knjiga u nakladi čine i publicistički naslovi koji progovaraju o raznim aktualnim i kontroverznim temama. Surađujemo s iskusnim i nagrađivanim prevoditeljicama i prevoditeljima. Misija našeg malog tima ostaje promicanje vrhunske književnosti, poticanje interesa i ljubavi prema čitanju te predstavljanje najkvalitetnijih svjetskih i domaćih autora.

FLASH15

unesi kupon kod i ostvari -15% na kompletnu narudžbu!

*vrijedi samo danas (2.4.2024.)
*kupon se unosi na kraju narudžbe, na ⁄checkout⁄ stranici
*⁄flash sale⁄ promocije su nasumične i u trajanju od samo jednog dana. zaprati nas na instargamu da uhvatiš sve buduće!

... za sve informacije o novim izdanjima i popustima!

⁄DOSTAVA 5€
*besplatna za narudžbe preko 50€

*sve narudžbe dostavljamo GLS kuriskom službom
*zaprimljene narudžbe do 11:00h šaljemo isti dan ⁄nakon vidljive uplate na računu⁄
*navedena cijena i uvjet vrijede samo za domaće narudžbe ⁄Hrvatska⁄
*za narudžbe prema EU zemljama molimo posjetite englesku verziju stranice

OPCIJE PLAĆANJA
*pouzećem ⁄gotovinom ili karticom dostavljaču⁄
*uplatom na račun ⁄skeniranjem koda bankovnom aplikacijom ili prema podatcima poslanim na e-mail⁄

ova stranica koristi kolačiće za prikupljanje informacija i poboljšanje usluge. Nastavkom pregledavanja ove stranice slažete se s korištenjem kolačića.