⁄muzej grada crikvenice

  • svi naslovi
  • naslovi na hrvatskom jeziku
  • naslovi na engleskom jeziku
katalog drvenih barki

Knjiga je pokušaj podizanja svijesti šire javnosti o problemima očuvanja drvenih brodova.

16,00 
VILA MARKAČEVA

U narodu se od pamtivijeka pričaju i žive legende. Jedna od takvih legendi, koju je ispričala nona Lojza Jurić, sačuvana je do danas.

15,00 
Slana 1930—1941

u uvali Slana nalazilo se jedino zapovjedništvo mornarice za obranu sjevernog Jadrana. Tijekom travanjskog rata primorska obrana Selca pružala je otpor invazivnoj talijanskoj vojsci. 

10,00 

⁄muzej grada crikvenice

  • all titles
  • naslovi na hrvatskom jeziku
  • naslovi na engleskom jeziku

MGC

muzej grada crikvenice

Muzej Grada Crikvenice osnovan je 2008. godine sa zadaćom prikupljanja, čuvanja, dokumentiranja, proučavanja i prezentiranja kulturne baštine Grada Crikvenice i okolice. Od svojih početaka djeluje u prostoru stare Gradske vijećnice u središtu Crikvenice. Muzej je po tipu lokalni i kompleksni, a u njemu se čuvaju predmeti koji dokumentiraju život na prostoru Crikvenice i okolice od prapovijesti do druge polovice 20. stoljeća. Muzejska se građa prikuplja terenskim radom, istraživanjima, darovanjima i otkupima te je sistematizirana u devet zbirki: Paleontološku zbirku, Arheološku zbirku, Dokumentarnu zbrika, Zbirku numizamtike i faleristike, Zbirku fotografija, Zbirku razglednica, Zbirku predmeta iz svakodnevnog života te Zbirku kopija. Muzej posjeduje i specijaliziranu knjižnicu u kojoj se prikupljaju i čuvaju izdanja iz područja povijesnih znanosti te sva izdanja o Crikvenici, Vinodolu i okolici. Knjižnica je namijenjena djelatnicima, ali i vanjskim korisnicima kojima je knjižna građa dostupna bez vanjske posudbe. Izložbena djelatnost odvija se kroz povremene izložbe. Na taj se način predstavljaju djelići prošlosti šireg crikveničkog prostora dok se ne ostvare uvjeti za stalni postav. U skorom planu je proširenje muzeja na cijelu zgradu stare Gradske vijećnice, čime će se značajno unaprijediti rad ustanove. Povremene izložbe redovito su popraćene muzejskim katalozima koji čine temelj izdavačke djelatnosti Muzeja. Povremeno se izdaju i radovi vanjskih suradnika u obliku Zbornika međunarodnog arheološkog kolokvija te kao samostalna izdanja koja obrađuju teme iz lokalne povijesti. Muzej organizira predavanja, radionice za djecu, stručne i znanstvene skupove, vodstva po izložbama i lokalitetima o kojima skrbi. U aktivnostima kao što su prikupljanje građe i organiziranje različitih događanja i izložbi, muzej ima veliku potporu sugrađana koji se aktivno uključuju u rad ustanove te na taj način doprinose njegovu razvoju i prihvaćenosti u zajednici. Na pojedinim projektima, posebice istraživačkim i izložbenim, djelatnicima muzeja pomažu stručni suradnici – kolege iz drugih muzeja, s fakulteta i instituta, koji uvelike doprinose kvaliteti rada muzeja. Zaštita kulturne baštine također je dio redovne muzejske djelatnosti. Osim zaštite građe pohranjene u zbirkama, provode se godišnji radovi konzervacije i restauracije nepokretne kulturne baštine, kao i održavanje dijelova zaštićene kulturne baštine Grada Crikvenice.

FLASH15

unesi kupon kod i ostvari -15% na kompletnu narudžbu!

*vrijedi samo danas (2.4.2024.)
*kupon se unosi na kraju narudžbe, na ⁄checkout⁄ stranici
*⁄flash sale⁄ promocije su nasumične i u trajanju od samo jednog dana. zaprati nas na instargamu da uhvatiš sve buduće!

... za sve informacije o novim izdanjima i popustima!

⁄DOSTAVA 5€
*besplatna za narudžbe preko 50€

*sve narudžbe dostavljamo GLS kuriskom službom
*zaprimljene narudžbe do 11:00h šaljemo isti dan ⁄nakon vidljive uplate na računu⁄
*navedena cijena i uvjet vrijede samo za domaće narudžbe ⁄Hrvatska⁄
*za narudžbe prema EU zemljama molimo posjetite englesku verziju stranice

OPCIJE PLAĆANJA
*pouzećem ⁄gotovinom ili karticom dostavljaču⁄
*uplatom na račun ⁄skeniranjem koda bankovnom aplikacijom ili prema podatcima poslanim na e-mail⁄

ova stranica koristi kolačiće za prikupljanje informacija i poboljšanje usluge. Nastavkom pregledavanja ove stranice slažete se s korištenjem kolačića.